Waarom augustus niet de ideale maand is om op huizenjacht te trekken …

Eén maand per jaar is het onmogelijk om een stap vooruit te komen, zonder dat je tegen het fenomeen “ferragosto” aanloopt. Kantoren sluiten massaal de deuren, stadsdiensten zijn nog minder bemand dan gewoonlijk, de post onbetrouwbaar en op vele winkels hangt een handgeschreven briefje met 2 data : het begin en einde van de vakantie (die soms een hele maand kan duren). Zelfs in een dorp als Barbaresco dat wereldwijd gekend is om zijn wijn is ferragosto belangrijker dan toerisme want daar sluit de regionale Enoteca (zowat het enige wat de dorpskern te bieden heeft) de hele maand augustus zijn deuren. En in Milaan komt er zowaar een stadsgids uit dat vertelt wat er wel open is in augustus.

Dat we niet de enigen zijn die versteld staan van dit fenomeen lees je op de website van de Belgische krant De Standaard :
http://www.standaard.be/cnt/blsde_20130820_001