De magische en levendige omgeving van het meer van Iseo

Introductie

Het meer van Iseo : ligging en bereikbaarheid

Tussen de provincies Bergamo en Brescia, niet ver van enkele van de meest gewaarde culturele steden van Italië (Verona ligt op 70 km, Mantova op 65 km en Venetië op 180 km) en zelfs dichtbij de modehoofdstad Milaan (95 km) is het meer van Iseo ideaal gelegen.
Het is de perfecte plek om compleet op te gaan in de natuur, de betovering van de authentieke vissersdorpjes te ontdekken en je smaakpapillen te verwennen.

Gemakkelijk bereikbaar door het drukke netwerk van buslijnen en treinverbindingen met Bergamo, Milaan en Brescia, is het meer van Iseo eveneens vlot te bereiken vanuit diverse luchthavens (Orio al Serio is amper een halfuur met de wagen, Linate een uurtje rijden en Milaan Malpensa ligt op 100 km).
De verbinding met de belangrijkste autosnelweg van Noord-Italië (de A4) maakt het tevens mogelijk op korte tijd de Ligurische kust te bereiken, zowel als de Adriatische kust (2 uur met de wagen) of zelfs Florence (op 3 uur rijden)

Natuur

Ontdek het ongerepte meer van Iseo

Het meer biedt een verrassende waaier aan buitengewone ontdekkingen, zoals het natuurreservaat ‘La Torbiere’ of de vallei van Fonteno met zijn muilezelpaden en het wandelpad tussen de watervallen van Monticelli Brusati.

Je kunt helemaal één worden met de natuur door de paden te gebruiken (meestal ook per fiets berijdbaar) die de dorpen Sarnico, Clusone en Lovere verbinden met de nabijgelegen bergen van Orobie, waar in de zomer trektochten mogelijk zijn en in de winter geskied kan worden.

De ‘rots’ van Buca del Quai in Iseo is een geliefde bestemming voor wie gepassioneerd is door klimmen in de vrije natuur. Deze stad heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen dankzij de vele sportieve mogelijkheden zoals windsurfen, zeilen, vissen en kanovaren.
De vele fietspaden doorheen de wijngaarden van het Franciacorta gebied – de Italiaanse champagne – doen heerlijk wegdromen.

Cultuur

Meer van Iseo: kunst en geschiedenis

De kastelen met zicht op Iseo en Clusane en de antieke kerken, kloosters en abdijen rond Franciacorta zijn maar enkele van de meest gewaardeerde tussenstops op een route vol verrassingen die onder meer leidt naar de abdij van Rodengo Saiano, het klooster van San Pietro in Limosa en de archeologische site van het kasteel van Provaglio.

In Lovere is kunst een feest in de Tadini galerij waar schilderijen van Tiepolo en Hayez worden afgewisseld met het handwerk en porselein van Sèvres en Capodimonte.

Zeker een bezoek waard zijn de musea ‘Santa Giulia’ en ‘Mille Miglia’ in Brescia, het perfect bewaard gebleven middeleeuwse centrum van Bergamo en de wereldberoemde monumenten van Milaan, de Duomo, het ‘Castello Sforzesco’ en de kerk van Santa Maria delle Grazie waar Leonardo da Vinci’s ‘Laatste avondmaal’ te bewonderen valt.

Attracties

Welzijn en relax, enkele van de vele ontspanningsmogelijkheden die de streek te bieden heeft

Winkelen in het shoppingparadijs Milaan of in de outlet van Rodengo Saiano, gastronomische pauzes in de vele restaurants van Franciacorta waar je de lokale specialiteiten ‘manzo all’olio’ (rundsvlees met truffelolie) of ‘coregone’ (witte vis uit het meer) zeker moet geproefd hebben of een relaxerend uitje naar de termen van Boario, een brede waaier aan keuzemogelijkheden die de omgeving van het meer te bieden heeft voor wie zin heeft zijn vrije tijd afwisselend en rustgevend door te brengen.

Voor de fietsfanaten zijn de paden op Montisola, het grootste meereiland van Europa, onvergetelijk. Het eiland is enkel bereikbaar per boot en biedt een fantastische rondrit tussen de vele ambachtslui die nog de originele visnetten met de hand maken.

Het meer van Iseo kan tevens perfect als vertrekbasis dienen voor een bezoek aan toeristische hoogtepunten zoals de Arena van Verona, met zijn befaamd aanbod aan opera’s, de Vittoriale met zijn vele kunsttentoonstellingen en culturele evenementen en uiteraard Milaan, de modehoofdstad van Italië.


Mail ons voor informatie over luxe-vakantieappartementen met zwembad en wellness te koop aan het meer van Iseo : info@huizenjacht-italie.com