Toen we foto’s van dit huis te zien kregen, was de beslissing om een kijkje te gaan nemen snel genomen. Maar ik heb ondertussen al geleerd dat foto’s misschien wel veel, maar zeker niet alles zeggen.

Deze stelde ons gelukkig niet teleur.

Het was eventjes zoeken, want de toegang tot dit huis (of beter gezegd: huizen, want het bestaat uit diverse wooneenheden) ligt tussen twee andere eigendommen in. Maar eenmaal we het landwegeltje inreden waren we direct gecharmeerd door wat we zagen. Niet enkel het huis, maar ook het terrein (o.a. een groot grasveld waar ik zo al begon te fantaseren over een zwembad) en vooral het uitzicht.

Het bezoek was helaas gepland op een bewolkte dag, dus we zagen enkel de omliggende heuvels en het stadje Mondovi, maar uit ervaring weten we dat daarachter op mooie dagen de Alpen heel spectaculair opdoemen. Voor die foto’s zullen we dus eens terugmoeten.

Dit eigendom bestaat uit diverse onderdelen :

– Het prachtig gestucte deel is al gedeeltelijk gerenoveerd (o.a. nieuw dak) en kan makkelijk opgedeeld worden in 3 appartementen

– Daarbij horen twee nog volledig te renoveren stallen, waarvan één bijv. ook kan opgedeeld worden in een paar appartementen en het andere als eigen woning kan gebruikt worden.

Het omliggende terrein van 15 000 m2 bestaat uit een groot grasveld en een gedeelte bos.

Niet enkel de grootte van dit eigendom maakt dat je er vele kanten meer uitkunt, maar ook de ligging biedt vele voordelen. Je bevindt je vlakbij een outletcentrum (Mondovicino – 90 winkels) en een heel interessant stadje dat uit een oud karakteristiek gedeelte en een nieuwer commerciëler stuk bestaat. Tevens ben je binnen de 10 minuten op de autosnelweg richting Turijn (drie kwartier rijden) en de kust (een klein uurtje rijden).

Heeft deze woning dan geen enkel nadeel?

Jawel, onderstaande foto omkadert het deel dat te koop staat. Het is dus geen alleenstaande woning, maar er hangt nog een kleine onbewoonde woning aan. De huidige eigenaar heeft het idee om de gemeente te vragen om de schuur die tegen die andere woning aangebouwd is af te breken en dat bouwvolume ergens anders op het land neer te zetten. Op die manier zou je kunnen eindigen met twee alleenstaande woningen die je makkelijk kunt afscheiden van het onbewoonde buurhuis.

Een tweede zaak waarmee je rekening moet houden: In totaal heb je ongeveer 500 m2 bewoonbare oppervlakte. Dat is een pluspunt voor wie grote plannen heeft, maar dit betekent ook dat je op grote verbouwingskosten moet rekenen. Zeker indien je bovenstaand idee zou willen realiseren.

Vraagprijs voor het huis in de huidige toestand : 380 000 euro